Dans / schoolprojecten

“Feel you’re roots en wings at de same time”

Roots staan in dit geval voor de wortels, de grond van je bestaan, de verbinding met de aarde, stevig in je schoenen staan, zelfvertrouwen hebben

Wings zijn synoniem voor het beleven van een succeservaring, boven jezelf uitstijgen, loskomen uit de dagelijkse sleur, plezier hebben.

Feestprojecten

Een jubileum op school, een afscheid of een ander feestje te vieren?

Samen met Toos kan een programma in elkaar worden gezet. In korte tijd wordt er voorbereid en geoefend op school met als eindresultaat een spetterende voorstelling waar alle kinderen van de hele school aan mee doen. De kinderen presenteren een voorstelling met decor, kleding en schmink. Enkele voorbeelden zijn:

Sjakie en de Chocoladefabriek

Sjakie heeft met aantal andere kinderen een gouden wikkel gevonden. , Deze wikkels zijn al dansend gevonden in o.a. Duitsland en  Amerika.. Als ze in de fabriek worden rondgeleid door Willy Wonka de directeur van de chocoladefabriek zien we de Oempa Loempa’s  en de uitvinders aan het werk terwijl de bewakers ervoor zorgen dat het grote geheim goed bewaard blijft in de fabriek. Hoe zou dat aflopen?? 

 

Tijd

We gaan samen terug in de tijd van Rock & Roll, Saturdaynight fever, Hair en zien de kinderen dansen in kleding die bij die tijd hoort. Daaarna kwam de volksdans, de klompendans en de streetdance. Ondertussen kan het verhaal van de jeugd van een meester of juf verteld worden en wordt het een persoonlijke voorstelling op maat gemaakt.

 

Hoe doen we dat?

Toos komt in een teamvergadering om uitleg van het project te geven aan alle leerkrachten. Dan wordt er samen een schema voor het oefenen opgesteld en wordt er met elke groep 45 minuten geoefend. Na afloop ontvangt de leerkracht de muziek en de dans op papier of maakt de leerkracht een filmpje. Zodat er samen met de groepsleerkracht geoefend kan worden en de kinderen zich de dans “eigen “ kunnen maken. Ongeveer anderhalve week later komt Toos opnieuw om samen met de kinderen de puntjes op de i de zetten. Aansluitend is er een generale repetitie, wordt er verkleed en geschminkt zodat de leerlingen klaar zijn om publiek te ontvangen en een spetterende voorstelling te geven.

Kosten

Richtprijs voor een school met 8 groepen € 1250,00

Contact

Voor vragen of overleg kan contact worden opgenomen met Toos Benneker 06 2024 3539 toosbenneker@planet.nl  of contactknop !!!!!

 

Er zijn een aantal projecten “klaar” maar natuurlijk is het ook mogelijks samen iets “nieuws” te maken. Hierbij kan gedacht worden aan diverse thema’s of feesten. Dit geldt zowel voor de workshops, serie lessen als de theatervoorstellingen.